Tisková zpráva: Plzeň bude mít nové interkulturní průvodce

Tisková zpráva Tandemu: Plzeň bude mít nové interkulturní průvodce městem pro skupiny mládeže z německý mluvících zemí. Provádět městem je budou sami mladí Plzeňané ve věku od 16 do 26 let. Interkulturní prohlídky se budou zaměřovat například na témata, jako jsou Evropa v Plzni, společná česko-německá historie nebo formy umění ve veřejném prostoru. Cílem je, aby mladí lidé ukázali svým vrstevníkům město svýma očima. Kooperační projekt s Plzní 2015, o. p. s. v rámci Evropského hlavního města kultury pořádá Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Tandem. Od 26. do 28. dubna proběhne přípravné školení pro nové interkulturní průvodce. Zúčastnit se zdarma mohou všichni mladí lidé od 16 do 26 let, kteří mají chuť ukázat německým skupinám mládeže a žáků Plzeň z vlastního pohledu. Předpokladem jsou jen znalosti němčiny přibližně na úrovni B1 dle Společného evropského referenčního rámce pro jazyky. Více informací se mohou zájemci dozvědět na webové stránce Koordinačního centra www.tandem.adam.cz.

Pro více informací kontaktujte Franziska Stölzel, koordinátorka projektu, tel.: (+420) 377 634 765, e-mail: stoelzel@tandem.adam.cz, Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Tandem, www.tandem.adam.cz.