Tisková zpráva: Mladí lidé z Česka a Německa se učili o problematice recyklace odpadů

Tisková zpráva Tandemu: Po desítce mladých lidí z Česka a Německa se sjelo o uplynulém víkendu do saského Zethau (Freiberg) na přeshraničním workshopu na téma recyklace. Cílem workshopu bylo přiblížit účastníkům praktickou a zábavnou formou problematiku recyklace a odpadů v každodenním životě. Během víkendu se učili, jak se dají znovu využít staré věci či jak jednoduše vyrobit ekologické tašky, předměty ze starých triček nebo další výrobky z již nepotřebných věcí. Součástí semináře byla i česko-německá jazyková animace, v rámci které se všichni naučili několik základních frází v jazyce sousední země. Workshop připravily dvě dobrovolnice Evropské dobrovolné služby – Barbora Pavlíčková z Česka a Nicole Hildebrandt z Německa, které po dobu jednoho roku dobrovolně pracují na druhé straně hranice v Koordinačních centrech česko-německých výměn mládeže v Plzni a Regensburgu. V přeshraničním týmu spolu spravují česko-německý internetový portál pro mladé lidi www.ahoj.info a realizují česko-německé akce pro mladé lidi z obou zemí.

Pro více informací kontaktujte Mgr. Alexandera Klozara, public relations, tel.: (+420) 377 634 751, e-mail: klozar@tandem.adam.cz, Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Tandem, www.tandem.adam.cz.

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy